Acollida digital

Eines digitals

Arrel del confinament produit per la COVID, les escoles Cor de Maria vam decidir de crear un compte de Microsoft 365 amb la llicència A1 (online)per tots els alumnes del centre des de P3 fins 6è de primària. Això ens va permetre comunicar-nos amb tot l’alumnat a través del Teams.

Pel que fa als alumnes de secundària també disposen d’un compte de Microsoft 365 però amb llicència A3 (instalable)

Això s’ha anat mantenint, així doncs els alumnes a partir de P3 ja disposen d’un compte de Microsoft 365.

Pel que fa als alumnes de cicle superior, ja que el compte de Microsoft demana un correu alternatiu, o un telèfon per recuperar la contrasenya en cas d’oblit, i a primària no està permès l’us del telèfom mòbil, l’escola també disposa d’un compte Google Workspace, per crear un correu de recuperació en cas que l’alumne hagi oblidat la contrasenya. Aquest compte de correu de Google el crearà el responsable tic del centre. De totes que maneres, el coordinador tic de cada centre disposa dels permisos pertinents per poder canviar la contrasenya del compte de Microsoft dels alumnes que l’hagin oblidat.

1×1

L’escola té implementat el projecte 1×1 des de cinquè de primària. Per això els alumnes venen a l’escola amb el seu portàtil. Malgrat tot l’escola ajudarà en tot el possible a aquells alumnes que tinguin dificultats en l’adquisició d’un ordinador.

Cada any l’escola recomana un ordinador per l’alumnat que està penjat a la botiga que hi ha a la pàgina web.

Utilització del telèfon mòbil

A l’escola no està permesa la utilització del mòbil sense el permís del professor.

Plataforma de gestió

L’alumnat, també disposa d’un usuari i contrasenya per entrar a la plataforma de gestió Alexia. Aquest compte el crearà secretaria, que enviarà per email amb  un enllaç a l’alumnat per poder posar la contrasenya.

Aquest compte d’Alexia està vinculat al compte de Microsoft 365 que té l’alumne, per això també es pot accedir a Alexia  amb l’usuari i contrasenya de Microsoft 365

Per aquesta plataforma l’alumnat podrà veure les notes, obervacions, evidències d’avaluació…, i tota aquella informació que el professorat li posi.

L’accés a aquesta plataforma es fa a través de la icona que hi ha a la part superior dreta de la pàgina web del centre.

Plataforma de continguts

L’alumnat del centres Cor de Maria, a partir de 5è de primària disposen de la plataforma de continguts Alexia Classroom i de Teams, on el professorat pot posar els continguts digitals, tasques etc. L’accés a aquesta plataforma es pot fer a través d’Alexia o a través del compte de Microsoft 365.